2010 m. sausio 29 d., penktadienis

4. Krokodilų ferma ir vis dar Pattaya



Šiandien lankėmės krokodilų fermoje ir milijonus metų skaičiuojančiame akmenų parke. Pasirodo krokodilai tiki, kad žmogus 100 proc. yra sudarytas iš maisto. Dresuotojas taip gali elgtis drąsiai su krokodilu tik todėl, kad perbraukė per dantis jam prieš tai su ilgoku pagaliuku, ir krokodilas dabar galvoja, kad atskrido paukščiukas, kuris jam valo dantis, todėl neužsičiaupia.

Krokodilai užauga iki 8 metrų ilgio. Gyvena apie 400 metų.

Už 60 batų (~5Lt) galima nusipirkti vištą, ją pririša ant pagalio su virve ir gali eiti "medžioti" krokodilų. Jausmas geras, nes krokodilai būna ramiai, o paskui šoka staigiai į viršų ir sučiumpa (arba ne) laimikį.

Ujjj glosčiau tigrą, ir mažą tigriuką ant rankų laikiau. Piktas kaip velnias, bet jeigu duodi jam valgyt - greitai nusiramina. Aišku už tokią foto taip pat reikia mokėti (50 b). Bet kaip pagalvoji, juk žvėrys taip sau užsidirba ant maisto, tai tikrai nėra gaila tų 4 Lt.


Pattaya
Malamės vis dar Patajoje, nusipirkom bilietus į Koh Samui (2 x 1025 b). Pasiduosime avantiūrai, važiuosim į salą, apie kurią nieko nepasiskaičius esu. Bus taip kaip bus ;)
Pietūs tame pačiame Tesco. Vėlgi pigūs. Tailandietiškas patiekalas "Spring rolls" (panašiai kaip mūsų balandėliai tik ne į kopūstą o į ryžių paplotėlį susukta mėsa arba krevetės) 35 b, kiauliena su ryžiais ir koldūnų sriuba 45 b. Viso 6,4 Lt. Ir aišku daug skanių aštrių padažiukų.



Vyrui išankstinė gimtadienio dovana - tailandietiškas pėdų masažas. Šiandien vėl nuėjom apie 18-20 km, aš netgi nežinojau, kad turiu tiek raumenų grupių pėdose. Kad ir kaip skaudėjo kojas ir pėdas, negalėjau leisti masažistei prie jų liestis. Reiks poros dienų, kol aprims raumenų skausmas.


3d. Ieškojimai

Prabudau anksti - 7 val ryto. Kadangi viešbutyje pusryčiai 7-10 val, tai ko gi nesikelti ir neišnaudoti dienos turiningai. Juo labiau yra paskatinimas anksti keltis Tailande, nes čia ištisus metus saulė leidžiasi 18 val, teka 6 val. Tai praktiškai 18:30 jau būna absoliuti tamsa.
Po pusryčių pėsti pasiryžom rasti sėdinčio Budos šventyklą, kuri yra negana to kad toli nuo mūsų viešbučio, bet dar ir ant aukšto kalno. Pasakyta - padaryta! Naudodamiesi žemėlapiu, radome šventyklą. Kadangi buvo ankstus rytas, nebuvo nei vieno turisto, tik besimeldžiantys vietiniai. Tikrai nesinorėjo jiems trukdyti ir brautis į privatų gyvenimą. Kiek tai įmanoma nepastebimai apėjome ratu aplink šventyklą. Nuo budizmo apeigoms naudojamų smilkalų gausumo ir kvapo sukosi galva.
Šiandien pasiryžome rasti autobusų stotį, ir susižinoti visą tvarką joje, grafikus autobusų, vykstančių į Bangkoką. Stotį radome. Tiesiog nuostabu, kad joje radome vaikščiojančius po visą terminalą info-darbuotojus, kurie kalba angliškai. Nes Patajoje rasti vietinį, kalbantį angliškai - beveik neįmanoma. Visi pardavėjai, masažistai ar viešbučio darbuotojai yra išmokę kelis rusiškus žodžius, sakinius, frazes, tam kad įtiktų rusų turistams, kurie sudaro turbūt daugiau nei 80 proc.visų turistų Patajoje.
Patajos autobusų stotis.

Dar būnant Lietuvoje bandžiau išsiaiškinti kaip iš Patajos (Pattaya) nuvykti į Tailando pietus su vietiniu transportu. Kelias buvo toks - iš Patajos į Bangkok Eastern Bus Terminal (trukmė 2h). Iš Bangkok Eastern Bus Terminal į Bangkok Southern Bus Terminal (trukmė įvairi gali būti, nes Bangkokas perpildytas transporto priemonių, kamščiai, 2-6 h). Į pietus važiuoja autobusai tik iš Southern Terminal. Kelionė į pietūs ~1100 km, trukmė 12-14 h. Bet sunku gauti bilietus naktinio autobuso į pietus tą pačią dieną, tad reikia likti nakvoti Bangkoke. Žodžiu...
Bingo! Pamačiau, kad iš Patajos galima tiesiai į Southern Bus Terminal nuvykti. Praktiškai sutaupytumėm kokias 4 val. Tik vis dar lieka grėsmė nuvykus į Bangkoką negauti bilietų į pietus.
Labiausiai piktina tai, kad skaitant keliautojų blogus ar forumus, visi pataria užsirezervuoti bilietus iš anksto, bet kai bandžiau tą padaryti, nepavyko. Vis išmesdavo lenteles, kad bilietus galima pirkti tik esant vietoje - terminale. Tai Azija, negali pykti, visus nesusipratimus reikia priimti ramiai, kitaip tik sau susigadinsi atostogas. Čia žmonės neskuba, viską daro lėtai, ir jeigu tu kur skubi, tai tik tavo problema ir nemokėjimas atsipalaiduoti, džiaugtis akimirka.
Bilieto kaina 1 žmogui iš Patajos į Bangkok Southern Bus Terminal 113 b (batų), t.y. 9 Lt. Pigu, nes atstumas yra apie 130-140 km. Žemėlapyje žemiau pavaizduota atkarpa Pattaya-Bangkok.

Dar radome VIP autobusą į Koh Samui važiuojantį. 18 val išvažiuoja, 6 ryto jau būni vietoje. Kaina 1 žmogui 1025 b (82 Lt). Kelionės trukmė ~12-13 val, 1200 km į pietūs. Susimąstėme, variantas neblogas, bet mes tikrai neplanavome į Koh Samui vykti, nieko nesu skaičius apie šią salą, nieko nežinau apie ją. Sala žemėlapyje apvesta raudonai (Ko Samui).
Kadangi negalėjome sugalvoti kaip elgtis, nusprendėm šiandien bilietų nepirkti o geriau eiti pietauti. Toje pačioje gatvėje, kurioje yra autobusų stotis -Tesco prekybos centras. 2 aukšte puiki kavinukė tailandietiško maisto. 2 žuvies kepsniai ( 2 x 40 b), antienos sriuba (40 b), vanduo nemokamai. Pietūs mums kainavo 6,40 Lt. Apsivalgėm iki soties.
Šiandien pėsčiomis nuėjome tikrai ne mažiau 18 km. Skaičiuojant pagal žemėlapį - dar daugiau. Ta proga nuėjome į tailandietiškus masažus. 200 b 1 val.žmogui (16 Lt.) Taip gerai išlankstė, ištraškino visus kaulus.
Lengva ir gera po masažų...