2013 m. sausio 30 d., trečiadienis

14 diena. Saulė, jūra, karštis ir Jono gimtadienis

Šiandien Jonuko gimtadienis, taigi jau nuo pat ryto pradėjom švęsti. Nusipirkom mini tortuką, geltonas budistinių apeigų žvakutes, nes skirtų būtent tortui niekur neradome. Puikiai tiks ir šios – budistinės. Juk švenčiam Tailande, tai ir prisitaikom pagal tai, ką ši šalis gali pasiūlyti.
Jono gimtadieninis tortukas

Beje, atvažiuoti į šitą salą visada yra dvigubai pigiau nei grįžti iš jos. Tikriausiai todėl, kad keliautojai neturi kitos išeities – juk turi kažkaip parsirasti į krantą. Nusipirkome bilietus atgal. Penktadienį, jau grįždinėsime iki sostinės. Kelionė iki Bankoko mums kainavo 1350 b kiekvienam (~121 Lt.). O atvažiuoti čia iš Bankoko kainuoja apie 500 – 600 b. Kelias labai ilgas, su keliais autobusais, važiuojama naktį ir ryte plaukiama keltu. Galima rinktis ir naktinę kelionę traukiniu. Traukinyje bent jau galima normaliai išsimiegoti ir pailsėti. Autobuse tenka snausti sėdomis. Jei važiuosite traukiniu, tai rinkitės lower berth (apatinį gultą), nes upper (viršutiniame) neįmanoma užmigti, traukinys itin siūbuoja ir krato, o tiesiai virš galvos įjungtas kondicionierius, kuris susirgdo per kelias minutes. Apatiniame gulte daug patogiau, daug platesnė lova išsilanksto, nepučia stiprus ir šaltas vėjas.
Per šias atostogas jau esame nukeliave nemažai – iš Bankoko (Tailando) į Butterworth (Malaiziją), iš ten į Kualą Lampūrą, tada į Indonezijos salą Sumatrą. Apkeliavome ją ir grįžome atgal į Malaiziją, iš ten, kitais keliais nei atvykome, važiavome į Tailandą, kad pasiekti pietų salas. Pro Koh Samui salą nuplaukėm iki Koh Phangan ir išmaišėm ją visą. Žemėlapyje žemiau pavaizduotas visas mūsų judėjimas. Raudona linija – kelionė pirmyn, mėlyna – atgal.
Žemėlapyje – apkeliautos šalys
Tailando valiuta - batai
Likusias atostogų dienas praleisime Bankoke, šeštadienį būtinai turim nusigauti iki įžymiojo turgaus, nes jis itin didelis ir jame pilna visko. Vaikštai po jį kaip po kokį zoologijos sodą ar muziejų. Jame tiek daug įvairiausių gyvių pardavinėja, o žuvyčių įvairovė ir spalvos tai net pribloškia. Yra čia rūbų, maisto, įvairiausios technikos ir detalių, ūkinių prekių ir t.t. Apeiti beveik neįmanoma viso šio turgaus. Beje, jis vyksta tik šeštadieniais.
Sekmadienį – skrendam namo. Iki.
P.S. Vakarėlis laive buvo SUPER !