2012 m. sausio 18 d., trečiadienis

15d. INDIJA: Auksiniai Benaulim paplūdymiai

Ankstyvas rytas Baga miestelyje, mes renkamės daiktus ir keliausime į pietų Goa – Benaulim beach. Bandėm perbristi upę (kad miestelį pasiekti per dvi minutes), kuri iki pietų būna nusėdusi, bet tikriausiai dar buvo per anksti, nes upės gylis ir srovė buvo neįveikiami... Hmmm... Teko daryti didžiulį lanką ir eiti sausuma iki tilto. Beeinant su motoroleriu mus prisivijo nuomuoto kambario šeimininkas ir pasiteitavo kur mes einam taip anksti. Kai išgirdo, kad vyksim į Goa pietūs su autobusais, keliais persėdimais, pasiūlė mums važiuoti taksi bent jau iki sostinės, nes visi keliautojai taip daro, niekas vietiniais autobusais nesinaudoja. Na mes tikrai ne visi, prie visko jau pripratę, todėl nuėjom ieškoti mums tinkančio autobuso...
VIDEO - ankstyvas rytas Baga mieste
Keistai labai … Kad atvažiuoti čia į Bagą iš sostinės, autobusų yra, o grįšti – jau nebėra. Kažkaip ko beklausėm, niekas mums šito konkrečiai nepaaiškino. Teko belstis su daug persėdimų iki tos vietos, iš kur jau važiuoja vienas autobusas į sostinę Panaji.
VIDEO – autobusas
Niekas neskuba atiduoti grąžos. Sumokėjus už bilietus, ilgai teko laukti grąžos, nors padaviau tikrai smulkią kupiurą. Jau po šešto griežtesnio priminimo šiaip ne taip atidavė pinigus, o iki tol vis kartojo “wait, wait” (vertimas – “palauk, palauk”). Ir aišku atidavė per mažai. Kai Jonas jam tai pasakė, nepatenkintas padavė likusius pinigus. Mato, kad ne vietiniai esam, tai bando naudois tuom ir išpešti naudos sau.
VIDEO – Margao miestelis, judesys atobusų stotelėje
Kaip visada autobuse įvairaus plauko žmogelių sutikom, visi kažką veža, tempia, pardavinėja ant kiekvieno kampo. Autobusas kur sustoja tai subėga krūva prekiautojų prie jo ir kiša per langus apelsinus, mandarinus, pyragėlius, tik pirk ir pirk.
VIDEO – žmonių pulkas išlipinėja iš autobuso
Gyvenam  geroj vietoj - kaimo vidury svečių namuose – Loyd Guasthouse (500-600Rs). Namas gražus ne tik iš išorės, bet ir viduje, su balkonais, viskas naujai perdažyta, sutvarkyta. Visi mūsų kaimynai yra vokiečiai, ilsisi čia po mėnesį laiko mažiausiai. Mes atrodom keistuoliai, nes apsistojam tik kelioms paroms. Už mūsų kambario lango verda vietinių gyvenimas, laksto ir kriuksi kiaulės, krykštauja maži vaikai – basi, murzini. Bet už tai kokia čia ramybė. Visiškas poilsis ir jokio skubėjimo kažkur. Jau priskubėjom, prisivažinėjom per visą šitą laiką. Dabar pabūsime čia paskutines savo atostogų dienas ir tiesiog atsikvėpsime.
VIDEO – atvykimas į apartamentus Benaulim beach
Nuėję prie jūros radom puikų  smėlėtą ir platų paplūdymį. Kaip ir visur čia yra gelbėtojai, nes bangos didžiulės. Čia itin stiprus vėjas prie pat jūros.
Nemokami gultai. Daugelis kavinių paplūdymyje siūlo gultus nemokamai, tau netgi nereikia kažko užsisakyti. Jie tik suvardina visos savaitės renginukus kas vyks, primena, kad jūros gėrybės pas juos pačios šviežiausios, skaniausios ir t.t. 
Gelbėtojas
Kriauklės pajūryje
Kažkaip labai keista, kad nereikia niekur skubėti, pakuotis daiktų, net nerimas ima, kad nieko neveikiam, o ilsimės. Jonas netgi gavo progą paskaitinėti vietinę spaudą (anglų kalba), kol laukėme kol mums pagamins pietus. Beje, pietavome kavinukėje pavadinimu Chapora, kur patiekalai su krevetėmis kainuoja tris kartus pigiau nei su vištiena, pvz. Prawn Curry 35Rs/2,10 Lt, Chicken Curry 100Rs/6Lt.
Jonas skaito laikraštuką
Laikraštyje perskaitėm, kad Delyje vis dar didelis rūkas - tiek dieną, tiek ir naktį. Atidėdinėja skrydžius ...
VIDEO – Benaulim vaisių turgelis
Goa pietinėje dalyje paplūdymiai kažkaip pasiskirstę tautomis, t.y. čia Benaulim vien vokiečiai, o Kolva beach – vien rusai. Bet čia Benaulim daug smagiau ir kažkiek mažiau motorolerių bei mašinų burzgimo, grynesnis oras. Nes prieš tai visi mūsų ketinimai eiti pasivaikščioti baigdavosi plaučių apnuodijimu išmetamosiomis dujomis ;)
-Iki-